Belföld

Csoda történt: eltűnt a Lázár Jánost és az atv-t cáfoló rendőrségi közlemény

Volt – nincs.

Hozzáférés megtagadva – ez a felirat jelenik meg az (immár üres) oldal leg-legtetején, ha rákattintunk arra a linkre, amelyen nemrég még a Vas megyei rendőrfőnök nyilatkozata volt olvasható.

Tiborcz János tegnap megcáfolta az atv.hu cikkét, valamint Lázár János Kormányinfón elhangzott szavait a körmendi tornacsarnokban történtekről.

A dandártábornok nyilatkozatában ezt olvashattuk TEGNAPIG:

Az ATV.hu portálon 2016. május 5-én 9 óra 45 perckor megjelent, „Botrány Körmenden: rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok” című cikk alapján a rendőrség az alábbiakat közli. A hivatkozott írás hangulatkeltő, állításai megalapozatlanok.

A cikk tényként közli, hogy „rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok”, ugyanakkor az ablak megrongálódásának nincs szemtanúja. A sportcsarnokba az ott sporttevékenységet végzőkön kívül senki nem ment be, személyi sérülés nem történt.

A szakközépiskola ügyeletes tiszthelyettese utólag szerzett tudomást az ablak megrongálódásáról. A Körmendi Rendőrkapitányság rongálás szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Körmenden nyugalom van.  A városban a menedékkérőkkel szemben rendőri intézkedésre nem került sor, részükről a hatóságok nem tapasztaltak agresszív magatartást. A rendőrség a településen fenntartja, illetve folyamatosan biztosítja a megfelelő közrendet, közbiztonságot.

Azonban az Index kiszúrta, hogy a fenti sorokat tartalmazó közlemény azóta – rejtélyes okokból –  eltűnt a police.hu oldaláról. Szerencsére az internet megőrizte az eredeti változatot – itt megtalálható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik