Belföld

Leváltották Terézvárosban a lúggal csonkító orvost

Az önkormányzat nem tudta kirakni B. Krisztiánt, meg kellett kérniük, hogy önként mondjon le a gyermekorvosi praxisról.

Gyermekorvosként is dolgozott a VI. kerületben B. Krisztián, akit szerdán ítéltek el, mert elkábított és lúgos maró anyaggal megcsonkított egy nőt. A terézvárosi önkormányzat korábban azt közölte: megvizsgálták az orvossal kötött szerződést és nem találtak benne olyan passzust, amit erre a helyzetre alkalmazni lehet, így az az egyetlen lehetőségük maradt, hogy megkérjék B. Krisztiánt: önként bontsa fel a szerződést.

Miután ítélet született B. Krisztián ellen, az önkormányzat úgy vélte: nem megengedhető, hogy az első fokon négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélt, az orvosi foglalkozástól öt évre, a közügyektől hat évre eltiltott férfi részt vegyen a gyermekek egészségügyi ellátásában. Ezért egyeztetést kezdeményeztek vele. B. Krisztián megértette és elfogadta az önkormányzat döntését és érveit – írták.

Az orvos már csütörtöktől nem lát el egészségügyi feladatokat a kerületben, az önkormányzat haladéktalanul gondoskodott a helyettesítéséről. A képviselő-testület május 9-én rendkívüli ülésen vitatja meg a helyzetet, mert az önkormányzat jelenleg is hatályos szerződése van egy egészségügyi vállalkozással, amely B. Krisztiánt alkalmazza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik