Belföld

Kövér László szerint az internet és a média halálos fenyegetés a demokráciára

kover-laszlo(960x640).jpg (Array)
kover-laszlo(960x640).jpg (Array)
Azért, mert jelentős szerepet tölt be azon értékek terjesztésében, amelyek szembemennek azzal, amit ő konzervatívnak és kereszténynek tart.

Az Európai Néppárt, és ennek tagjaként a Fidesz is a kereszténység civilizációs szabályainak megőrzéséért száll síkra, és a családon alapuló társadalom mellett áll ki, mert az emberi méltóságot csak az ilyen társadalom garantálja – mondta Kövér László házelnök a Gosc Niedzelny lengyel katolikus hetilapnak adott interjúban.

Szerinte az európai törésvonal túloldalán a korlátlan személyes szabadságot valló tömörülések állnak. Úgy vélte, a keresztény, illetve konzervatív értékektől eltérő szemlélet terjesztésében jelentős szerepet tölt be „a nehezen szabályozható, ugyanakkor a nemzetközi tőke és a nagy cégek által ellenőrzött internet és média”. Ebben ő a demokráciát veszélyeztető halálos fenyegetést, és a szemünk láttára alakuló új totalitarizmust lát.

Szerinte nem véletlen, hogy a legélesebb magyarországi vita éppen az oktatás formájáról zajlik, mert az oktatásnak kiemelt szerepe van az értékközpontú társadalom megőrzésében. Szerinte a Jobbik fiatalok körében növekvő támogatottsága „nemzedéklázadás”, pedig úgy gondolja, a rendszerváltás utáni magyar kormányok közül egy sem tett annyit a fiatalokért, mint a jelenlegi. Szerinte a magyar kivándorlás közép-európai viszonylatban alacsonynak minősíthető. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik