Belföld

Több ezer milliárdba kerülhet a Vár felújítása

Interjút közölt a Vár felújításával foglalkozó Hauszmann-bizottságból kiugrott Csomay Zsófiával és Lővei Pállal az Index. A két szakamebernek sokáig fogalma sem volt arról, hogy Orbán Viktornak erkélyt építenek a Karmelita kolostorban.

Olyannyira nem, hogy amikor Zoboki Gábor a Magyar Építőművészek Szövetségében két hete ismertette velünk a terveket, egy szót sem szólt erről az erkélyről

– mondta el Csomay Zsófia a portálnak.

Az interjúban további érdekességek hangzanak el:

  • “most kezdik az őrségépület újjáépítését, aminek az emeletén a Magyar Királyi Testőrség múzeumát akarják kialakítani. Ez a testőrség 1920-ban alakult és 1944 ig működött, tehát pont a Horthy-korszak időszakában”
  • “L. Simon László mindig azt mondta, hogy ő mindent továbbít Orbán Viktornak, és nem válogat a vélemények között. Persze, hogy elolvassa-e Orbán Viktor, azt nem tudja, illetve azt gondolja, hogy nem”

Az egész tetőt át akarják építeni – miközben ez a jelenlegi homlokzati falakkal nem lehetséges –, a mostani kupolát áthelyezni, ami le van alapozva egészen a sziklafelszínig, azt eltüntetni és egy másikat építeni: mindez ezermilliárdokba kerül. Tehát itt nem 200 milliárd forintról beszélünk, hanem több ezermilliárdról

– jelentette ki Lövei Pál az interjúban, amelyet teljes terjedelmében itt olvashat el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik