Belföld

Nem indult vizsgálat a Századvég-vezér ellen a kitiltási ügy miatt

szazadveg(210x140).jpg (Array)
szazadveg(210x140).jpg (Array)

Április 21-én Varju László, a DK alelnöke arról érdeklődött Polt Péter legfőbb ügyésznél, hogy

Indított-e vizsgálatot Heim Péter Századvég-vezér ellen a kitiltási botrány kapcsán?

Polt válasza szerint nem indult vizsgálat, mivel a Fővárosi Főügyészség tavaly megállapította, hogy a férfi, aki kétmilliárd forintot kért a Bunge Zrt-től közbenjárásért, visszaélt a Századvég nevével.

Az ügyész nem egy másik állam közigazgatási döntése, hanem kizárólag bűncselekmény elkövetését alátámasztó bizonyítékok egyenként és összességében történő értékelése, és az ennek eredményeképpen kialakult meggyőződése alapján emelhet vádat

-írta a főügyész válaszában. Emlékeztett arra is, hogy az Egyesült Államok közlése szerint a kitiltott személyekre vonatkozó adatok bizalmasan kezelendők, André Goodfriend korábbi ügyvivő ezért nem is tájékoztatta a személyek kilétéről a Legfőbb Ügyészséget.

A Legfőbb Ügyészség a belépési tilalommal összefüggésben az Amerikai Egyesült Államok rendelkezésére álló információkat eljárási jogsegélykérelem előterjesztése útján is megkísérelte beszerezni, azonban kérelmünkre ezidáig nem érkezett válasz

– így a kért információk nem állnak a Legfőbb Ügyészség rendelkezésére.

2015 decemberében a Századvég közleményben tudatta, hogy minden, a korrupciós ügyben való érintettségét leíró, vagy azt sugalló sajtóhíresztelést terjesztő médiummal szemben eljárást indít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik