Belföld

Most a délutáni csúcsforgalomban tüntetnek a taxisok

Nem tetszik nekik a minisztérium javaslata, szerintük nem új törvényekre lenne szükség, hanem a régiek betartatására.

Hiába tesz javaslatot a fejlesztési miniszter az Uber letiltására, a budapesti taxisok ezen a kedden is tüntetnek, a fővárosban számos útvonalon lezárások lesznek. A demonstráció most a délutáni csúcsforgalmat érinti – írja a Magyar Nemzet.

A tüntetés főszervezője, Gottlieb Géza azt mondta: azért folytatják a tiltakozást, mert lesöpörték az asztalról a javaslatukat, pedig szerintük nincs szükség új törvényre, az eddigieket kellene betartatni az Uber-sofőrökkel és cégükkel. Addig tüntetnek, amíg ez nem következik be.

Gottlieb kifejtette: mivel az Ubert valójában nem ellenőrzik megfelelően, egyre több az illegális személyszállítást végzők száma. A szigorítások miatt a közel hatezer fővárosi taxisból már ezer hagyta ott a szakmát, közülük több százan lehetnek, akik azóta sárga autóval, fehér rendszámmal uberezni kezdtek. Mivel nekik már nincs taxisengedélyük, kevesebb ellenőrzést kapnak – vélte a szervező.

Korábban az Országos Taxis Szövetség elnöke viszont arról beszélt a 24.hu-nak, hogy szerintük csak az Uber blokkolásával lehet hatékonyan fellépni, és a szövetség nem csatlakozik a keddi demonstrációhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik