Belföld

Meghalt a TV2 riportere, Wels Péter Mátyás

Riporter társai találták meg lakásában, miután hétfő óta nem ment be dolgozni.

Meghalt a TV2 hírműsorának egyik alapító tagja, Wels Péter Mátyás. 46 éves volt, a csatorna egyik legismertebb riportere. Úgy tudni, rendőrök helyszínelnek a lakásán. A Népszabadság értesülései szerint sem öngyilkosság, sem idegenkezűség nem merült fel Wels Péter Mátyás halálával kapcsolatban. Később a rendőrség is megerősítette, hogy nem merült fel bűncselekmény gyanúja.

A Velvet információi szerint a riporternek hétfőn dolgozni kellett volna menni, de nem jelent meg. A kollégái többször hívták, de nem reagált. Kedden két riporter társa elment a lakására, ők hívták a tűzoltókat, csak így tudtak bejutni Wels lakásába.

A TV2 munkatársai mély megrendüléssel fogadták a hírt.

A TV2 közleményt adott ki

Ebben azt írják: életének 47. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Wels Péter Mátyás, a Tények riportere, aki 1999 óta dolgozott a csatornánál, ez idő alatt rengeteg interjút, riportot készített a cégcsoport hírműsorai számára, munkája mellett pedig dokumentumfilmet is forgatott.

Szecskó Dáviddal közös dokumentumfilmje a Gorenje-lázról:

Wels Péter Mátyást hiába hívták a munkatársai telefonon, nem érték el, ezért kedd délelőtt a kollégái felkeresték otthonában. Mivel a csengetésre nem nyitott ajtót, a tűzoltókat és a mentőket is értesítették a barátai, így sikerült bejutni a lakásba, sajnos, már későn. Kollégánk rendkívül tehetséges televíziós, kiváló kolléga és megbízható barát volt.

Így kalauzolta a nézőket Wels Péter Mátyás

Az alábbi kisfilm 2008-ban készült, ebben Wels Péter Mátyás azt mutatta meg, hogyan készül a Tények:

2009-ben, a rendszerváltás 20 éves évfordulójára Berki Gáborral közösen forgatott filmet Nagy Imre sírjáról:

Az elhunyt tévésről Vujity Tvrtko, a TV2 egyik korábbi oszlopos tagja is megemlékezett, erről itt olvashat.

Az Origo azt írta: Wels Péter Mátyás operaénekesnek tanult, később nagyfiával együtt zenélt is, majd újságíró lett. Főleg a kulturális témákat szerette, de szilveszteri vidám összeállításokat is készített. Művelt emberként, színház- és operarajongóként tartották számon kollégái.

Egy volt TV2-munkatárs is meghalt a napokban

Pénteken egy másik riporter, Szabó Tibor is elhunyt, aki korábban a TV2-nél dolgozott, de távozott onnan, mert nem értett egyet azzal, ahogy a Tényekben Juhász Péter pénzügyeivel foglalkoznia kellett volna. Ő épp a múlt héten kezdett új munkahelyén, az ATV-ben, ahol munkavégzés közben rosszul lett, és az orvosok már nem tudtak segíteni rajta.

A Blikk arról írt, hogy Wels Péter Mátyás jóban volt Szabó Tiborral, akinek a halála nagyon megviselte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik