Belföld

Mészárosé Lőrincé az exkluzív szálloda

Egerszalóki hotellel bővíti birodalmát a felcsúti polgármester.

A Heol.hu szerint a miniszterelnök bizalmasának tartott Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerül a Saliris Resort. A helyi hírportál a felszámolóbiztostól tudta meg, hogy jövő héten „leállás lesz” a szállodában, a leltározás után átadják a szállodát a legnagyobb hitelezőnek. A zárómérleg az elszámolás végén elkészül, a jövőben az Event-Immo Kft. működteti tovább a komplexumot.

A 2010-ben alapított cégről a Heol.hu azt írja, hogy február 23-án jegyeztetett be egy gyöngyösi és egy egerszalóki fióktelepet, ügyvezetője a fővárosban ismert vendéglátós, de kötődik a céghez Csík Zoltán is, aki az Átlátszó szerint – céges érdekeltségei alapján – Mészáros Lőrinc főállású „emberének” tűnik. A felcsúti polgármester több érdekeltségében vezető tisztségviselő.

Orbán Ráhelé vagy Mészáros Lőrincé lesz az egerszalóki hotel?

Mint korábban megírtuk, Varju László (DK) független képviselő a minap ezt kérdezte a nemzeti fejlesztési minisztertől. Szerinte a szálloda eladása nyugtalanító, mert akár Mészáros Lőrinc, akár Orbán Ráhel lesz a vevő, az üzemeltető cég többmilliárdos tartozása valójában közpénz.

Seszták Miklós helyett Lázár János válaszolt. Sokat ő sem árult el, de azt igen, hogy az MFB 2015 nyarán, nyilvános pályázaton, eladta a Szalók Holdinggal szembeni követeléseit, mivel a felszámolónak hét forduló után sem sikerült értékesíteni a társaság vagyonelemeit. A Szalók Holding „f.a.”-nak ebből következően az MFB felé ma semmilyen hiteltartozása nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik