Belföld

Váratlanul elpusztult a debreceni zsiráfbébi

Az állatápolók kézből táplálták, szépen fejlődött, de csak 18 napot ért meg a kis állat.

Minden előzmény nélkül, szombat reggel elpusztult a debreceni állatkert 18 napos kis zsiráfja – közölte az MTI-vel az intézmény igazgatója.

Nagy Gergely Sándor emlékeztetett rá, hogy a recés zsiráfborjú április 11-én, Debrecen város napján 430 napnyi vemhesség után elsőszülöttként látott napvilágot Szilveszter és Emma frigyéből, először a debreceni állatkert történetében.

A zsiráfoknál az első ellés több kockázattal is jár. A 6 éves Emma a gyors ellést követően nem engedte magához a zsiráfbébit, ezért az ilyenkor szokásos protokoll szerint az állatápolók kézből táplálták, gondozták, a kis zsiráf szépen gyarapodott – mondta az igazgató.

Nagy Gergely Sándor szerint a recés zsiráfborjú pusztulása váratlanul történt, annak okáról csak a Nébih állat-egészségügyi diagnosztikai laboratóriumának vizsgálata után tudnak részleteket közölni.

Európa állatkertjeiben jelenleg 158 egyedből álló recészsiráf-állomány él. A Magyarországon csak Debrecenben látható recés zsiráfok az európai fajmentő program keretében 2006 óta élnek a Nagyerdő fái alatt – tájékoztatott Nagy Gergely Sándor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik