Belföld

Több mint 180 millió forintot csaltak el

Franciaországból hozták haza a körözött férfit.

A férfi és társai ismerőseik nevére kötöttek biztosításokat, az ezért járó jutalékot felvették, de az életbiztosítások havidíjait nem fizették. Ezért különösen nagy kárt okozó csalás miatt nyomoztak M. Csaba 39 éves ráckeresztúri lakos ellen. A férfi egy cég ügyvezetőjeként 2009-ben egy biztosítóval biztosításközvetítő tevékenységre szerződött. A megállapodás alapján M. Csaba és társai oly módon kötöttek biztosítási szerződéseket ismerőseikkel, hogy – jóhiszeműségüket kihasználva – azokkal egy kitöltetlen formanyomtatványt írattak velük alá.

A szerződések féléves díját a magánszemélyek helyett a cég fizette ki a biztosítótársaság felé – ezzel megszerezve az ügynöki jutalékot –, ezután több díjfizetés nem történt. A nyomozók megállapították, hogy a férfi és társai abból a célból közvetítették az ajánlatokat, hogy a biztosítótársaságot megtévesztve a jelentős jutalékot megszerezzék. A cég összesen 156 személlyel kötött életbiztosítást, ezzel több mint 180 millió forint kárt okozva a biztosítónak.

M. Csaba tíz társával szemben folytatott nyomozás iratait a BRFK tavaly nyáron vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek, de a férfi a gyanúsítotti kihallgatása időpontjában nem jelent meg a rendőrségen, sem lakcímén, sem tartózkodási helyén nem találták a rendőrök, ezért ellene országos és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A francia társszervek 2016. április 10-én fogták el a férfit, majd Magyarországra hozták, a repülőtéren adták át a fővárosi rendőröknek, akik gyanúsítotti kihallgatása után indítványozták előzetes letartóztatását – írja a police.hu. indítványozására.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik