Belföld

Deutsch Tamás egy liberális lapnak Európa megmentéséről beszélt

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 04. 30. 13:09

A Fidesz EP-képviselője szerint az európai vezetők nagy többsége "elveszítette a józan eszét".

Deutsch Tamás a Mladá Fronta Dnes című cseh újságnak azt mondta: Európát ma a közép-európaiak mentik meg. A liberális napilap ezzel a címmel is közölte az interjút, amelyben a Fidesz európai parlamenti képviselője egyebek mellett megállapítja, hogy a visegrádi együttműködés nagyon sikeres.

Büszkék vagyunk a visegrádi együttműködésre és sikereire. Azok az időszakok, amikor ez az együttműködés sikeres volt, sokkal hosszabbak, mint amikor sikertelen volt.

Az EP-képviselő úgy véli, a mai nehéz helyzetben, amikor milliók lendültek mozgásba, erre az együttműködésre még nagyobb szükség van.

Meggyőződésem, hogy ötven vagy száz év múlva, amikor valaki megírja korunk történelmét és az egyes országok álláspontját a migrációs válságról, a közép-európai országok vezetőit úgy fogják emlegetni, mint Európa és az Európai Unió megmentőit.

Deutsch Tamás egy kérdésre válaszolva közölte, meggyőződése, hogy a migrációs válság megoldásáról folyó vitákban a visegrádiaknak van igazuk.

Igen, az európai vezetők nagy többsége, eltérően a közép-európai vezetőktől, ebben a kérdésben elveszítette a józan eszét.

A Fidesz EP-képviselője a problémák súlyossága ellenére úgy gondolja, hogy az Európai Unió túléli a migrációs válságot is és ötven év múlva is létezni fog.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 29.
A főváros egyik legdrágább környéke a Duna partján épített Xlll. kerületi Marina Part. Ennek oka az, hogy kizárólag új építésű lakásokat találunk a környéken.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.