Belföld

Újabb, kommunikációra szánt ötmilliárd Lázárék kezében

A Miniszterelnökség múlt héten 5 milliárd 126 millió forint értékű közbeszerzést írt ki kommunikációs feladatok ellátására. Arról nincs szó a pályázatban, mit is akar kommunikálni a kormány, de a tárca a Népszabadság megkeresésére elárulta, a 2014 és 2020 közötti uniós fejlesztések rendezvényeire szánják az összeget.

Jelentkezni nem könnyű, a május 18-as határidőig számos dokumentumot és nyilatkozatot kell leadnia a pályázóknak. A Miniszterelnökség ugyanakkor úgy véli, a 35 napos periódust az előírásoknak megfelelően alakították ki, sőt, nem is éltek a gyorsított eljárás lehetőségével.

Meglepő, hogy a Miniszterelnökség írta ki a közbeszerzést, hisz 2014-ben pont ebből a célból hozták létre a Nemzeti Kommunikációs Hivatalt, ami idő közben átkerült a Rogán Antal vezette Kabinetirodához.

Értethetetlen, miért volt szükség az újabb pályázatra, ugyanis az NKOH 2015-ben kiírt, 25 milliárdos közbeszerzéséből eddig mindössze 2,8 milliárd forintot hívtak le, ergo bőven van még pénz a keretből. A Miniszterelnökség ezt azzal magyarázta, hogy az uniós programokkal nem számolt az NKOH.

 

A tárca szerint van lehetőség rá, hogy az NKOH előzetes jóváhagyásával más is lebonyolítson tendereket, de a Népszabadság kormányzati forrásaiból úgy értesült, a dolog mögött a Lázár és Rögön között húzódó viszály áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik