Belföld

Terrorizálta majd halálra verte féltestvérét a nádudvari férfi

Az áldozatot 2014-ben a bíróság helyezte az agresszív rokon gondnoksága alá.

Vádat emeltek egy 58 éves férfi ellen, aki rendszeresen, ok nélkül bántalmazta, majd 2015-ben halálra verte rokonát Nádudvaron. Az agresszív féltestvért hamarosan bíróság elé állítják, ügyét a Debreceni Törvényszék tárgyalja.

A vádirat szerint az érintettek 2012 óta éltek egy háztartásban. Az áldozat mentális állapota folyamatosan romlott, ezért a bíróság 2014-ben részletegesen korlátozó gondnokság alá helyezte, gondnokának pedig a féltestvérét jelölte ki. A nádudvari férfi rövid idő alatt elérte azt, hogy rokona abbahagyja a pszichés problémáira felírt gyógyszerei szedését, emiatt egyre rosszabbul lett. Rendszeresen elment otthonról egy-két napja, féltestvére ilyenkor a rendőrökkel kerestette.

A bántalmazások 2014 januárjában kezdődtek, az agresszív testvér minden ok nélkül ütött, a későbbi áldozatnak a fején, nyakán és a felsőtestén keletkeztek sérülések. A végzetes támadás pedig 2015 áprilisában történt: a vádlott puszta kézzel esett féltestvérének, test szerte ütlegelte és fojtogatta. Az okozott traumás sokk a halálához vezetett.

Az 58 éves férfinak bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt kell felelnie. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott vele szemben, a tárgyalását előzetes letartóztatásban várja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik