Belföld

Offshore hátterű céggel bonyolították a monori teleküzletet

Az eladáskor még a Belügyminisztérium államtitkára volt a polgármester, aki először arra sem emlékezett, hogy a jelenlegi üzlettársával tárgyalt.

A monori önkormányzat 2009-ben százmillió forintért adott el telket egy offshore hátterű cégnek, most pedig 158 millióért veszi vissza, mert sportcsarnok fog épülni ott másfél milliárd forintból. Az eladás idején Pogácsás Tibor volt a polgármester, aki jelenleg a Belügyminisztérium államtitkára.

Az RTL Klub megkereste Pogácsást, aki azt mondta: nem nézték meg pontosan, ki a vevő, és először arra sem akart emlékezni, kivel tárgyaltak. Aztán eszébe jutott, hogy az eladáskor az offshore hátterű cég tulajdonosával, Hölle Jánossal egyeztettek. Aki most éppen az ő üzlettársa.

Pogácsás azt mondta: a telekeladás idején még nem voltak üzlettársak, csak ismerték egymást. Az offshore hátterű cég azóta beolvadt Hölle cégébe, tőlük vette vissza az önkormányzat a telket 58 millióval drágábban.

A mostani városvezetés szerint Pogácsásnak nincs köze az ügyhöz, a telekért pedig azért fizettek ennyivel többet, mert hét év alatt így felmentek az árak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik