Belföld

Fővárosi MSZP: A teljesítményt arroganciával nem lehet pótolni

A szocialisták fővárosi képviselője szerint Tarlós István nem érti Budapestet, a várost jogszabályok halmazaként, nem pedig az itt élők közösségeként fogja fel.

Horváth Csaba pénteken sajtótájékoztatón reagált a főpolgármester aznapi megnyilvánulására.

Felrótta: a városvezetőnek hat hivatali éve alatt nem sikerült megállapodnia a kormánnyal a BKV finanszírozásáról.

A teljesítményt arroganciával nem lehet pótolni.

A 3-as metró felújításáról szólva az ellenzéki politikus azt hangsúlyozta, úgy maradt ki a koncepcióból a vonal meghosszabbítása Káposztásmegyerig, hogy eközben az Európai Unió éppen a hálózatbővítésre ad szívesen forrásokat.

Egyben sürgette, hogy a kormánygarancia mellett a finanszírozásról mihamarabb szülessen meg a szerződés, a kereteket pedig – a 4-es metróhoz hasonlóan – törvényben rögzítsék, így garantálva, hogy a kormány ne hátrálhasson ki menet közben a projektből.

Horváth Csaba hangsúlyozta: a szocialisták azt pártolják, hogy a 3-as metró felújítása alatt működő pótlóbuszokat ne béreljék, hanem megvásárolják, így takarítva meg másfél-kétmilliárd forintot.

A Római-parti gát kapcsán arról beszélt, két évnyi tervezgetés után az embereknek joguk van tudni, milyen megfontolás alapján melyik megoldást választják.

Jelezte, a főpolgármester azt ígérte, hogy május végi közgyűlésen akár több órán keresztül is kérdezhetik erről a szakembereket.

A fővárosi taxirendeletről szólva kijelentette: azt “ki kell dobni” és helyette olyan szabályozásra van szükség, amely teljesíthető követelményeket szab, és eredményeként a legolcsóbb, legjobb és legbiztonságosabb szolgáltatást kapják az utazók.

A Budapesti Fesztiválzenekar támogatásának csökkentéséről szólva Horváth Csaba kijelentette, ezzel “Budapest legnépszerűbb kulturális exporttermékének” működését veszélyeztetik, utalva arra, hogy a zenekar már egy külföldi turné lemondására kényszerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik