Belföld

Deteki állatkínzás – vádemelést javasolnak az alpolgármester fia ellen

” A rendőrség vádemelési javaslattal élt két férfival szemben, akik a megalapozott gyanú szerint agyonvertek egy kutyát Deteken” – közölte pénteken a rendőrség. Az állatkínzás bűntette miatt nyomozást a napokban zárta le az Encsi Rendőrkapitányság, az iratokat pedig elküldték az illetékes ügyészségnek.
Mint ismert, a deteki alpolgármester fiáról egy felvétel kezdett terjedni az interneten januárban, amelyen az látható, hogy egy „kinyírlak!” felkiáltás után baseballütővel halálra egy kölyökkutyát. Társa mindent felvett. Mindez 2015. júliusában történt, a felvételt később valaki elküldte a rendőrségnek. A fiú nem tagadta tettét, de azzal védekezett, az ebet elütve találták az út mentén, ám a felvételen látszik, hogy életben volt.
De más magyarázat is akadt. A Bors januárban arról írt egy tavaly júliusi Facebook-bejegyzésre nyilatkozva, hogy a fiú bosszúból ölthette meg a kiskutyát.A profilt  törölték, de a lap szerint nt a fiatalember szó szerint a következőket írta: Én nem vagyok büszke, mert egy kutya sem tud visszaütni, se semmi… de mikor a 3 éves unokaöcsédet szét harapgálta, főleg, úgy, hogy meg volt veszve a kutya meg minden baja volt, akkor nálam is betelt a pohár, ezt azoknak mond, akik kihajingálják a kutyát az utcára..mert ez a kutya se az enyém volt, kóbor kutyák…
Detek alpolgármestere elnézést kért minden jóérzésű embertől és állatbaráttól fia tette miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik