Belföld

Atomfizikusnak képzelte magát a NAV-osokat megkéselő férfi

késelés budapesten (késelés budapesten)
késelés budapesten (késelés budapesten)
Korábban tett vallomásában egyebek mellett az állt, hogy azért nem emlékszik a  történtekre, mert évekre hibernálták.

Nem beszélt a bíróságon hétfőn az a férfi, aki tavaly februárban megkéselt két NAV-ost Budapesten. A korábbi, nyomozás alatt rögzített vallomását azonban felolvasták. Azt eddig is tudni lehetett, hogy a férfi pszichés gondokkal küzdött és a bűncselekmény elkövetése után ideiglenes kényszergyógykezelést rendeltek el el vele szemben, de az csak most derült ki, mit mondott korábban a nyomozóknak. Egyebek mellett például azt állította, hogy ő valójában atomfizikus, és dolgozott Dél-Franciaországban, Oroszországban, illetve, hogy különleges kommandós kiképzést kapott Amerikában. Azt állította, a történtekre azért nem emlékszik, mert pár évre hibernálták.

Az ügyet hétfőn kezdték tárgyalni, a férfit támadót különös kegyetlenséggel  elkövetett emberöléssel vádolják.A vádirat szerint a támadó 2009-től nagyobb összegű adóhátralékot halmozott fel. Nem fizetett, így végrehajtási eljárás indult ellene. A  NAV-osok február 23-án kora délután jelentek meg a XX. kerületi címen. A férfi szülei engedték majd kísérték be őket a házba, majd fiuk szobájához. A férfi azonban nem volt együttműködő, nem igazolta magát és a kérés ellenére nem volt hajlandó felkapcsolni a lámpát sem. Ellenben felkapta a NAV-osok aktatáskáját, és kidobta azokat a ház udvarára.  Ezután visszament a szobába, ahol – a sötétséget kihasználva – előhúzott a táskájából két kést és nekik esett.

A két megsebesített férfinak sikerült kimenekülnie az udvarra, a vádlott azonban üldözőbe vette őket. Az utcára nyíló kapu zárva volt, így az udvaron rekedtek. A késelő emiatt a kapunál utolérte őket, majd mindkét kezében egy-egy kést tartva ismét rájuk támadt, eközben egyiküket több mint húsz alkalommal megszúrta. Az áldozat az elszenvedett súlyos sérülések miatt perceken belül életét vesztette. A másik férfival is végezni akart, de neki sikerült az udvaron lévő egyik kukával távol tartania magától és közben telefonon segítséget kérnie. A mentőket ezalatt a szurkáló édesanyja értesítette. A férfi egy idő után nem próbálkozott tovább, bement a házba, ahol az egyenruhások elfogták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik