Belföld

Kiderült, miért nem lehet vizet inni a debreceni villamosokon

Mint arról korábban a 24.hu is beszámolt, a Cserháti Zoltánt, a Nemzeti Sport Online újságíróját háromezer forintra büntették meg egy debreceni villamoson, mert belekortyolt a nála lévő ásványvízbe.

Csütörtökön a DKV sajtóközleményben reagált a történtekre.

Mint írták, sajnálják azokat az eseteket, amikor ellenőreik az előírásoknak megfelelően eljárva, kénytelenek voltak megbüntetni a járataikon az ételt- és italt fogyasztó utasaikat.

Az eset kapcsán ismét felhívjuk minden utasunk figyelmét, hogy a debreceni helyi közösségi közlekedési eszközökön évtizedek óta érvényben van az szabály, hogy a járművön tilos mindennemű étel és ital fogyasztása. Ennek oka az, hogy a közlekedés veszélyes üzem, ebből adódóan a DKV Zrt.-é minden felelősség!

Hozzáfűzték, mindezen túl az étel és ital beszennyezi a jármű padlóját, a kárpitját, valamint az utasok ruházatát is. Halkan megjegyezték, a natúr ízesítetlen víz, vagy ásványvíz valóban nem hagy nyomot a járművek szövetén és/vagy az utasok ruházatán.

Attól még ugyanolyan balesetveszélyes, hiszen ha a padlóra folyva, akár kis mennyiségben is csúszásveszélyt jelent, valamint egy esetleges hirtelen fékezésnél, vagy manővernél ugyanúgy félrenyelheti az utas, mely szélsőséges esetben fulladáshoz is vezethet.

A sajtóközleményben leszögezték, a szerdán történt legutóbbi pótdíjazási esetet kivizsgálják, és amennyiben a kedves utasuk Ügyfélszolgálatukon írásban tett panaszt, arra az 1997. évi CLV. a fogyasztóvédelemről szóló törvényben meghatározott időn belül megkapja a Társaság hivatalos válaszát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik