Belföld

“A börtön előtt nem is tudtam, hogy ilyen érzések is vannak”

Kaufmann Balázs
Kaufmann Balázs

videóriporter. 2016. 04. 28. 18:13

A Tévelygőkért Alapítvány a fogvatartottak gyermekeiért jött létre. Azt mondják, ha egy anya vagy apa börtönbe kerül, azzal a gyermekeik vállára is nehezen feldolgozható teher száll. Szégyen, harag, bűntudat. Mind olyan érzések, amelyeket ezeknek a gyerekeknek idejekorán kell feldolgozniuk. Az alapítvány munkája a rabokra is kihat.

Az a bűnelkövető, aki már a fogva tartása során megtapasztalja a családi kötelékek fontosságát, jelentősen kisebb eséllyel fog újra bűnt elkövetni. A Tévelygőkért önkéntesei ezért egy mesekört csinálnak a balassagyarmati büntetés-végrehajtási intézet férfi rabjaival, akik időről időre előadásokat tartanak, a nézők mellett a saját gyerekeiknek is.

Egy áprilisi szombaton pedig először szerveztek olyan napot, amikor – a Büntetés-végrehajtás engedélyével és támogatásával – öt olyan család tölthetett együtt egy délutánt, akiknek már évek óta nem volt lehetőségük erre.

vissza a címlapra

Kommentek

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.