Belföld

Túlsúlyosnak nézte az orvos a tüdőembóliás kismamát

Durván be is szólt neki, előírta a fogyókúrát, aztán rohammentő vitte el a nőt.

„Fogyókúráznia kellene, és ha nem zabálna sonkát szalonnával, akkor nem így nézne ki” – mondta az orvos a szülészeten egy kismamának, aki tüdőembóliában szenved, és emiatt tűnt túlsúlyosnak. A nő öröklött Leiden-mutációban szenved, harminchetes terhesen kezdte érezni, hogy nem kap levegőt, és az arca is furcsán puffadni kezdett, ezért fordult orvoshoz – írja a Blikk.

A nő hiába mondta, hogy néhány hete még egészen másképp nézett ki, végül egy másik orvos állított fel helyes diagnózist, akkor, amikor a kismama már vért hányt, és kihívták hozzá a rohammentőt. Végül a gyermeke megszületett, de újra kellett éleszteni, négy percig nem lélegzett.

Az anyuka nem mer perelni, mert fél, hogy egyedülálló anyaként nem tudná fizetni a perköltséget. Levelet már írt a kórháznak, de egyelőre válaszra sem méltatták. A Blikk által megkérdezett ügyvéd szerint a diagnosztikai tévedés súlyos szakmai mulasztásnak minősül, a felelőtlen orvos nyolc év börtönre is számíthatott volna, ha tragédia történik. Fegyelmi eljárást is lehet kérni, ha a beteget emberi méltóságában sértették meg a bántó megjegyzésekkel.

A kórháztól egyelőre a lap sem kapott hivatalos választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik