Belföld

Újabb lépéseket tervez a kormány az Uber visszaszorítására

A minisztérium arra is felhívta a figyelmet, hogy a taxivállalkozásoknak is van tennivalójuk az infokommunikációs megoldások alkalmazásában.

A szerdai kormányülésen újabb intézkedések lesznek napirenden az illegális taxiszolgáltatás visszaszorítására és az ellenőrzés hatékonyságának növelésére, vizsgálják a kötelező online pénztárgéphasználat bevezetésének szükségességét is – közölte a fejlesztési minisztérium az MTI-vel

Azt írták: a kormány kezdettől a „szabályosan működő magyar taxisok mellett áll”, akik betartják a személyi és műszaki feltételeket, és fizetnek adót. A fejlesztési tárca arra is törekszik, hogy Magyarországon mindenki egyenlő feltételek mellett folytathasson személyszállítási tevékenységet. Az előírásokat szándékosan figyelmen kívül hagyó és ezzel jogosulatlan versenyelőnyhöz jutó vállalkozásoknak nincs helyük a taxis szolgáltatások piacán – közölték.

A jogszabályi feltételek adottak a diszpécserszolgálati tevékenység engedély nélküli végzésének bírságolásához, a rendszám helyszíni elvételéhez is – tették hozzá. Ugyanakkor felhívták arra is a figyelmet, hogy a taxis tevékenységet szabályosan végző vállalkozásoknak is akad tennivalójuk az utasok kiszolgálását kényelmesebbé és gyorsabbá tevő infokommunikációs megoldások alkalmazásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik