Belföld

Megúszhatjuk idén a nagykörúti villamospótlót

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2016. 04. 26. 16:35

Újlipótváros is örülhet, még hosszú évekig nem zavarja a Szent István park csendjét a 2-es villamos.
Korábban a témában:

Még a múlt héten tettük fel a BKK-nak a nagy kérdést, hogy a tavalyi ígéretükhöz hűen lezárják-e idén a Nagykörút egy szakaszát a villamosforgalom előtt. Tavaly, amikor a fonódó villamoshoz kapcsolódóan a Margit körút hídhoz közeli szakaszán építették át a villamospályát, a Nagykörút északi szakaszán is feltépték a síneket, hogy felújítsák a pályát. Akkor az volt a mondás, hogy pár év alatt szisztematikusan végigmennek a körúton és új vágányzatot kap a 4-6-os. Erre kérdeztünk rá, a BKK helyett pedig a Főpolgármesteri Hivatal válaszolt, tömören és reménykeltően:

Az idei évben nagyobb vágányzár nem várható a Nagykörúton.

Ha már villamos, felröppent a hír Újlipótvárosban, hogy a 2-es villamos északi bővítése úgy nézne ki, hogy a rakparton vezetett vonal kedvéért leharapának egy darabot a Szent István park zöldfelületéből is. A felhorgadt kedélyek miatt megkérdeztük a fővárostól, hogy áll a projekt jelenleg. A lényeg, hogy ez hosszútávú terv, az úszó vb-ig már nem épül meg a villamos. A megvalósíthatósági tanulmány 2013-14-ben elkészült, eszerint megtérülő lenne a bővítés az utasszám szemszögéből. DE! A vonal vezetése viszont nem egyértelmű:

A két lehetséges változat, a Pozsonyi úti és a Pesti felsőrakparti vonalvezetés is a szűkületek és a közel álló lakóházak miatt problémás. A külső szakaszon, az Esztergomi úton át történő vezetés lenne a legtöbb utas számára kívánatos, az viszont szélessége miatt egyáltalán nem alkalmas a villamosközlekedésre, továbbá az 1-es villamoshoz sem tudna kapcsolatot biztosítani. A Népfürdő utcán jobban elférne a villamos, de ez esetben is kérdés, hogy milyen nyomvonalon jutna a Népfürdő utcába, és az Árpád híd környezetében hol lehetne a végállomást kialakítani.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.