Belföld

Meghalt igazoltatás után a turai férfi – vizsgálják a rendőrök felelősségét

A rendőri jelentés szerint a férfi halálát szívelégtelenség okozta. Az őt utoljára látó rokonok fejsérülést, durva hát- és mellkasi sérüléseket láttak.

A rendőrök felelősségét vizsgálja az ügyészség annak a turai férfinak az ügyében, aki egy igazoltatást követően halt meg – írja a Bors. A Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette az értesülést: hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomoznak, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A háromgyerekes turai férfi tavaly júliusban vesztette életét, a szemtanúk bántalmazásokról beszéltek. Igazoltatni akarták, de ijedtében kiugrott a kocsiból, a rendőrök üldözni kezdték. Az áldozatról családja is tudta, fogyasztott kábítószert, de kizártnak tartják, hogy ebbe halt volna bele.

A rendőri jelentés hámsérülésekről írt, és hogy a román állampolgárságú férfi halálát szívelégtelenség okozta. Az őt utoljára látó rokonok fejsérülést, durva hát- és mellkasi sérüléseket láttak, ezért az ügyészségi vizsgálat.

“A fiatalabb rendőr keze reszketett. Úgy adta oda nekem a bilincskulcsot, vegyem le én róla. A karperec a csontjáig bevágott. A bilincset fogva húzták a földön! A mentősök sem mertek hozzányúlni. Minket kértek meg, tegyük be a mentőkocsiba” – mondta a lapnak a férfi sógora. Az áldozat még aznap este, a kórházban vesztette életét.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik