Belföld

Leszúrta ismerősét, 18 évet kapott

Kábítószer hatása alatt, minden előzmény nélkül ment neki többeknek az elítélt férfi.

Jogerősen 18 év fegyházbüntetésre ítélték kedden azt a székesfehérvári férfit, aki 2014-ben Lovasberényben több késszúrással megölte egy ismerősét, előtte Pátkán egy másik ismerősét is megkéselte, annak nőismerősét pedig megverte.

A Székesfehérvári Törvényszék büntetőtanácsa egy rendbeli, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, egy rendbeli testi sértés vétségében, valamint jármű önkényes elvétele bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit 10 évre eltiltott a közügyektől. Nem bocsátható feltételes szabadságra sem.

A férfi, aki rendszeresen fogyasztott kábítószereket, 2014 júniusában egy ismerősével elvitette magát Pátkára, ahol az autóból kiszállva a sofőr nőismerősét minden előzmény nélkül többször megütötte, majd az autóban várakozó ismerősét többször nyak- és válltájékon szúrta. Ezután a sértettek elmenekültek a helyszínről.

Ezt követően a vádlott egy másik ismerősével a lovasberényi kastély parkjában kábítószert fogyasztott. Ugyancsak minden előzmény nélkül tizenkétszer háton, vállon és mellkason szúrta a sértettet, aki a helyszínen meghalt. Ezután az ő autójával elhajtott, de balesetet szenvedett és kiderült, mit tett. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik