Belföld

Nyilvánossággal válaszol a rezsibiztos vádjaira a Political Capital

A szocialista kormányoknak dolgozó kutatóintézet szerint a mostani kormány saját korrupciós botrányairól akarja elterelni a figyelmet azzal, hogy őket emlegetik.

Minden elemzését és tanulmányát nyilvánosságra hozza a Political Capital, amelyet a radikalizmuskutató projekt keretében készített, válaszul arra, hogy Németh Szilárd fideszes képviselő a szocialista kormányok és a kutatóintézet közti szerződéseket támadta az Országgyűlésben hétfőn.

Németh azt mondta: „Gyurcsány Ferenc kormánya kifizetőhelynek használta a titkosszolgálatokat, amelyek 190 milliói forintért rendeltek tanulmányokat a Political Capitaltól, de sajtóhírek szerint a szocialista kormányok legalább 17 milliárd forintnyi közpénzt költöttek közvélemény-kutatásra, kommunikációs és tanulmánykészítési megbízásokra”.

A Political Capital közleményben tudatta: követeli a tanulmányok teljes nyilvánosságát, hogy megcáfolhatóvá váljon minden hazugság ezzel kapcsolatban. Megjegyezték: arra számítanak, hogy a kormány számára kínos korrupciós ügyek és politikai botrányok eltussolásához az ő nevükkel él vissza a kormányoldal.

Azt is közölték, hogy jó hírnevük megsértése miatt jogi lépéseket tesznek azon politikusok és sajtóorgánumok ellen, amelyek valótlanságokat terjesztenek róluk, egyben felszólították a kormányoldal politikusait, hogy „fejezzék be azt az átlátszó gyakorlatot, hogy korrupciógyanús ügyek miatti figyelemeltereléshez használják fel az intézetet”. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik