Belföld

Matolcsy unokatestvérének nincs is köze a VS.hu kiadójához

Miután gyakorlatilag kiürült a szerkesztőség, érkezett egy cáfolat.

 

A VS.hu-nál tömeges felmondást váltott ki, hogy az MNB-nek a múlt héten nyilvánosságra kellett hoznia alapítványai költéseit, és kiderült, hogy kiadójuk is a támogatottak között volt. Ezt követően közleményt adott ki a VS.hu és az Origo kiadója.

Az elmúlt napokban megjelent híradásokban téves információk jelentek meg a New Wave Media Kft. és New Wave Production Kft., valamint a tulajdonában levő Origo és Vs.hu hírportálok tulajdonosi hátteréről. A híresztelésekkel szemben a tény az, hogy Szemerey Tamás eddig sem volt és jelenleg sem tulajdonosa, sem az említett két cégnek, sem a hozzájuk bármilyen formában kapcsolódó portáloknak. Ennek okán azon feltételezések is teljességgel megalapozatlanok, amelyek összefüggéseket láttatnak a rokoni kapcsolatok és a Magyar Nemzeti Bank alapítványai által a fenti cégeknek folyósított támogatások között.

Szemerey Tamás – mint korábban megírtuk – valóban csak csak áttételesen hozható összefüggésbe az MNB-alapítványok által támogatott kiadóval, amely néhány hónapja vette meg az Origót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik