Belföld

60 km/órás szél, akár havazhat is

Csak elég magasra kell menni.

Hétfőn többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, de a Dunántúlon napközben fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlt kivéve több helyen várható időszakosan további eső, záporeső. Veszélyes időjárási jelenség nem várható, de az Északi-középhegység legmagasabban fekvő területein átmeneti havas esőre, havazásra  számítani lehet, Északkeleten és a Dunántúlon pedig előfordulhatnak helyenként 60 km/h-t kevéssel meghaladó viharos széllökések. Estére mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 7 és 12 fok között várható, a Dél-Alföldön lesz a leghidegebb. Késő estére 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

A hidegfronti hatás fokozatosan megszűnik, de a fejfájás, migrén, vérnyomás ingadozás hátterében lehetnek légköri okok, az ízületi fájdalmak is összefüggésben lehetnek az időjárási folyamatokkal. A front erős lehűlést hozott, a meghűléses betegségek elkerülése miatt fontos a hidegebb időnek megfelelő öltözködés.

Kedden eleinte derült, napos idő várható, majd a Dunántúlon és északon fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délutántól utóbbi területeken egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor. A délnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon megerősödik, estére pedig északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul.

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd a Facebookon!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik