Belföld

Ötször rendelték meg ugyanazt a tanulmányt az MNB-alapítványok

Ugyancsak egy olyan cégtől, amely Matolcsy unokatestvérének érdekeltségébe tartozik.

Matolcsy György unokatestvérének cégétől mind az öt jegybanki alapítvány megrendelte ugyanazt a kiadványt, havi ötször 750 ezer forintért – írja a HVG.hu. Az alapítványok azzal indokolják ezt, hogy a jelentéseket nem lehet sokszorosítani.

Mint arról korábban írtunk, Szemerey Tamás, Matolcsy György unokatestvére is felbukkan abban a céghálóban, amely egyebek mellett az Origót és a VS.hu-t is kiadja, és csaknem hétszáz millió forintnyi támogatásban részesült a jegybanki alapítványoktól. Korábbi összeállításunkban azonban nem szerepelt a BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft., amelytől a Pallas Athéné-alapítványok a „Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek” című jelentést vásárolták.

Az alapítványok azt közölték, hogy a BanKonzult 2013 óta készíti ezt a kiadványt, amelyet „elsősorban olyan magyar pénzügyi befektetésekkel rendelkező intézmények, vállalati befektetők és a pénzügyi szektor szereplői rendelik meg, amelyek befektetési döntéseik során releváns, megalapozott gazdasági és pénzügyi háttérelemzésekre kívánnak támaszkodni”.

Hozzátették: a kiadvány szerzői jogvédelem alatt áll, sokszorosítása és terjesztése nem megengedett, ezért rendelkeznek az alapítványok külön előfizetéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik