Belföld

Mindenhol esni fog ma

Szombaton estig változó, délutántól növekvő mennyiségű, de többnyire nem összefüggő, vastag felhőzet várható, ezért mindenütt számítani lehet napsütésre, a több napos óra az Alföldön valószínű. Délelőtt még csak nyugaton, északnyugaton, délután, estefelé már a középső országrészben is kialakulhatnak záporok, főleg a Dél-Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nagyobb területre kiterjedő csapadékra a késő esti óráktól lehet számítani, a szél estig általában mérsékelt marad, csak időnként lehetnek élénk széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között alakul, ennél kicsit hűvösebb északon, északnyugaton lehet, a melegebb idő pedig az Alföldön várható. Késő estére 11, 16 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte sokfelé, majd főként keleten várható eső, záporeső. Az északi, északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 16 fok között alakul.

(Kiemelt kép: MTI/Komka Péter)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik