Belföld

Tarlós: rendszeresen lopnak

Személyes véleménye szerint a BKK állományából lehet valaki, aki kiszivárogtatja az információkat a fővárosi döntéshozásból.

Tarlós István az ATV Start reggeli műsorában a “kilopott” köziratokkal kapcsolatban elmondta: szubjektív benyomása az, hogy a BKK régebben ott maradt állományából szivárogtathatta ki azt a dokumentumot, amely óriási vihart kavart a kerékpárosok körében.

A nyilvánosságra hozott dokumentumból többek között az derül ki, hogy a főváros megszüntetné a kerékpárosok számára megnyitott buszsávokat. A főpolgármester szerint ezek az iratok munkaközi anyagok, amelyeket a kiszivárogtatók jelentősen átértelmeztek.

A Római parton történő fakivágásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, a végleges nyomvonalat a vízügyi hatóság fogja eldönteni. A nánási nyomvonallal kapcsolatban elmondta, ugyan kevesebb fát, de jóval nagyobbakat kellene kivágni, valamint sokkal drágább lenne ez a megoldás.

“Tőlem ne féltse senki a Római partot” – fogalmazott Tarlós István. Emlékszik még az 1952-es árvízre, az 1965-ös árvíznél pedig saját kezűleg is segédkezett a helyszínen, amelyet úgy ismer, “mint a tenyerét”.

Az interjút itt nézheti meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik