Belföld

Szörnyű idő jön hétvégére

Pénteken délelőtt még napos idő valószínű, a déli óráktól már gomoly- és párnafelhők is zavarják a mind nagyobb területre jellemző szűrt napsütést – írja a met.hu. Késő délutánig csapadék nem valószínű, napnyugta környékén az Északi-középhegység országhatárhoz közel eső részén a megjelenő vastagabb felhőzetből egy-egy gyenge zápor is kialakulhat.

Napközben a Dunántúlon a nyugati, északnyugati, a Dunától keletre pedig a délnyugati szél erősödhet meg időnként. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 24 fok között várható, késő estére 9, 17 fokig hűl le a levegő.

Szombaton délelőtt még változóan felhős lesz az ég, a déli óráktól azonban nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Délelőtt is eshet néhol, de a nap második felében nyugat felől már egyre többfelé valószínű eső, zápor, a változó irányú szél néhol megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 23 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napközben nyugat felől megszűnik a csapadék, de a Tiszántúlon még este is eshet az eső. Az északi szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 16 fok között alakul.

(Kiemelt kép: MTI/Varga György)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik