Belföld

A Liberálisok csőbe húznák Habonyt

habony (Array)
habony (Array)

A Magyar Liberális Párt pert indít annak érdekében, hogy Habony Árpádot végre jogerősen közszereplővé nyilvánítsák. Szerkesztőségünkbe eljutatott közleményükben azt írják, közérdékű adatigényléssel szerették volna megtudni, hogy Habony Árpád hányszor és mikor járt Tarlós Istvánnál, de a hivatal álláspontja szerint ez nem közérdekű adat. A Liberálisok szerint viszont az, mivel Habony Árpád és Tarlós István is közszereplő.

Bár a kormány, a miniszterelnök és a Fidesz nem vállalja fel elsőszámú tanácsadóját, és a mai napig tagadják, hogy hivatalosan kapcsoltuk lenne vele, a valóság az, hogy a Fidesz médiabirodalma és politikai kampányai mögött Habony Árpád áll. Habony Árpád médiacége, a Modern Média Group több mint egymilliárd forintnyi hirdetési pénzt zsebelt be az elmúlt néhány hónapban állami és önkormányzati cégektől. Vagyis Habony Árpád az adófizetők pénzéből éli luxuséletét, ezért el kell tudnia számolnia a nyilvánosság előtt is urizáló életmódjával.

2015. szeptember 21-én a Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletében Habonyt már közszereplőnek minősítette, ami ellen Habony fellebbezett. A Fővárosi Ítélőtábla formai okra hivatkozva azonban megszüntette a pert, mivel szerintük Habony a kereset beadásakor kicsúszott a határidőből. Jogerős ítélet tehát nincs, de a Liberálisok most beadják keresetüket, hogy végre a bíróság jogerősen is kimondja, ami nyilvánvaló: Habony Árpád közszereplő, tehát közszereplőként kell állnia a nyilvánosság bírálatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik