Belföld

Tanárnő mentett életet Budapesten

Neki köszönheti a szívmegállás miatt összeesett férfi, hogy nem szenvedett maradandó károsodást.

Még két hete Budapesten, az utcán lett rosszul egy férfi, azonnali szívmegállás miatt összeesett. Többen próbáltak segíteni, végül egy autóból kiszálló testnevelő tanárnő tudott megfelelő segítséget nyújtani – folyamatos szívmasszázst alkalmazott, és a mentőorvossal telefonon kapcsolatot tartva 13 percen keresztül végezte az utasításokat.

Az esetről a férfi lánya számolt be a Facebookon, aki nagyon hálás a tanárnőnek. Azt írja: olyan szakszerűen hajtotta végre az utasításokat, hogy a kiérkező mentőknek sikerült stabilizálni a férfi állapotát. Kórházba szállítás után műtétet hajtottak végre rajta, majd 48 óráig altatásban tartották. Felébresztése után kiderült: nem szenvedett semmilyen neurológiai károsodást, ami az orvosok szerint egyértelműen annak köszönhető, hogy a tanárnő hibátlanul végezte az életmentést.

Balika Tímea helyzetfelismerése, helytállása és azonnali cselekvőkészsége példaértékű. Szavakkal nem is tudjuk kifejezni hálánkat. A kórházban folyamatosan érdeklődött apukám állapotáról, tegnap pedig meg is látogatta

– írta dr. Halász Júlia, aki a család nevében is köszönetet mondott a segítségért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik