Belföld

Novák Előd: hátba szúrtak, nagyon fáj

A Jobbik alelnöke már nem sokáig alelnök. De elnöknek nem fog indulni, nem tervezi megbuktatni Vona Gábort, aki partvonalon kívül tette őt.

Novák Előd nagyszerű ütemérzékkel tartott ma sajtótájékoztatót, a bölcsődei ellátásról kezdett beszélni, de mindenkit az érdekelt, hogy Vona Gábor olyan szinten tette őt és kettő másik, radikálisnak mondott alelnök társát partvonalon kívülre, mint ahogy Sir Alex Ferguson egy ideig bosszúból nem játszatta David Beckhamet.

A sajtótájékoztatóval nagyjából egy időben jelent meg Novák Facebook-posztja, amiben azt írta, hogy:

Hátba szúrva érzem magam, hiszen nemhogy Vona Gábor elnökségét nem kérdőjeleztem meg soha semmilyen körben (és nem teszem most sem), de soha nem tettem semmit tiltása ellenére.

 

„Fontosnak tartom az elnök komfortzónáját, ezért természetesen elfogadtam, hogy kinevezheti akár sokakban komoly ellenérzéseket kiváltó tanácsadóit, vagy hogy kikkel tart közös lakossági fórumot, hogy ki mondhat pl. napirend előtti beszédet, a frakcióelnökség tagjainak általa történt kijelölését is elfogadtuk, de azért szerintem az egész pártot nem formálhatja a maga képére, nem távolíthatja el a másként gondolkozókat, pláne azokat, akik az Alapító nyilatkozatunkhoz hűek.”

Novák ragaszkodik a tisztességes versenyhez, de azt természetesnek tartja, hogy mindenki leváltható. Az alelnök szerint számos „alapszervezet arra készül, hogy demonstratívan csak minket négyünket jelöl, ebből talán Vona Gábor is megérzi, hogy most nemcsak rólunk van szó, hanem a nemzeti radikalizmus, s egész nemzetünk jövőjéről. Együtt kell dolgozzunk! Van olyan egyelőre nem vétózott elnökségi tag is, aki fontolgatja, hogy ezek után részt vegyen-e egy ilyen “választásban”, vagy inkább lépjen vissza a jelöltségtől, szolidaritásból is.”

Mint egy válás

Vitáink voltak, mint minden házasságban is, de most úgy érzem magam, mint egy meglepetésszerűen benyújtott válópernél érezheti magát az, akinek párja korábban soha nem jelezte, hogy ez így nem fog tovább menni, ha nem változik meg ebben és ebben.

A sajtótájékoztatón pedig arról beszélt, nem indul elnöknek, nem tervezi megpuccsolni Vonát, de alelnöknek elindul. A Jobbikban tervezi a politizálást.

Olvasói sztorik