Belföld

Nem lakoltatja ki az egyedülálló anyát a DK-s önkormányzat

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Gyurcsány Ferenchez és a pártvezetéshez fordult A Város Mindenkié csoport egy egyedülálló édesanya kilakoltatásának ügyében. A párt jelöltjeként megválasztott döntéshozók ugyanis elrendelték egy mélyszegénységben élő család kilakoltatását egy XV. kerületi önkormányzati bérlakásból.

Hajdu László polgármester csütörtökön közleményben reagált a nyílt levélre. Eszerint az ügyben érintett hölgy 11 éve él az önkormányzati bérlakásban, a bérleményében keletkezett tartozása több éve halmozódik. A hölgy több ízben kért és kapott haladékot, illetve a kilátásba helyezett kilakoltatások elnapolása érdekében – szintén több esetben – mind a polgármester, mind Németh Angéla, a szociális-és lakásügyekben illetékes alpolgármester méltányossági alapon minden esetben intézkedett – sorolja a történéseket a városvezető.

Elnapolás, mediáció

A lakhatással kapcsolatos gondok megoldása érdekében javaslatunkra az ügyben szereplő hölgy többször fordult a kerületben működő Szociális és Rehabilitációs Alapítvány vezetőjéhez, ahol a család számára a lakhatást biztosították volna. Az intézmény vezetője minden esetben a hölgy rendelkezésére állt, az intézmény nevében felajánlotta a kért segítséget, ezt azonban végül egyszer sem vette igénybe az ügy érintettje.
A holnapi napra, április 22-re kitűzött kilakoltatást a polgármester felfüggeszti.

A közlemény szerint a kilakoltatás felfüggesztésével párhuzamosan a közeli napokban független szakértő mediátor bevonásával, valamennyi érdekelt fél részvételével újabb egyeztetést kezdeményeznek az ügy igazságos, emberséges és korrekt megoldása érdekében. Ebben számítanak az ügy szereplőjének “felelősségteljes együttműködésére, valamint a jogvédő csoport képviselőjének részvételére is”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik