Belföld

Milliókat csalt ki egy magyar nőtől az olasz Casanova

A férfi már az első héten segítséget kért.

Nem először bukkan fel a bűnügyi hírekben az az olasz férfi, aki a turisták után most magyar nőktől kér és kap pénzt. Egyiküktől hárommilliót csalt ki, a rendőrség nyomoz az ügyben.

A fővárosi nőt a Facebookon találta meg a sármos, olasz férfi. “Az első randink egy bevásárlóközpontban volt. Intelligens, figyelmes, megnyerő férfit ismertem meg, onnantól kezdve mindennap találkoztunk. Azt mondta, a házát felújítják, így vagy nálam, vagy egy panzióban voltunk kettesben. Mesélt a gyermekeiről és az édesanyjukról, aki öt éve halt meg. Már az első hét után segítséget kért, azt kérte, az én nevemre vegyünk neki előfizetéssel egy értékes mobilt, mivel ő olasz, így nem kaphat. Két héttel később egy másik, még drágább telefonnal kérte ugyanezt. Azt mondta, Szardínián ezt a készüléket nem árulják, de ezt is fizeti majd. Ekkor még nem gyanakodtam” – mondta a Borsnak.

Néhány nappal később magánóvodára százötven-, házfelújításra százkilencvenezer forintot kért tőle, magyarázat pedig mindig akadt, hihető is. A férfi arra is ügyelt, hogy fényképekkel bombázza kedvesét a közös otthonról, a nő gyermekének szánt ajándékokról. Akkor kezdett gyanakodni, amikor már sokadszorra sem sikerült megismernie a gyerekeit, édesanyját. Az autóját is egyre gyakrabban vitte el, végül azt mondta, hogy  költöznek. “Bepakolta a kocsimba a ruháimat és azt mondta, előremegy, kimossa, mire megérkezünk. De lefújta. Kitalálta, hogy beteg, és még egy receptet is lefotózott, amit szednie kell. A recepten található cím volt az egyetlen kapaszkodó. Kiderült, nem az övé, és elindult a lavina. A Facebookon hamar leellenőrizhettem az addigi történeteit. Megtaláltam olasz rokonait is. A gyerekei anyja nem halt meg, legalább másik négy gyereke van a világban, Olaszországba állítólag egy bankrablása miatt még egy évig nem is mehet, és emberek tucatjait csapta be az elmúlt években. Feljelentettem. Hárommillióm bánja ezt a történetet, aminek az áldozatai leginkább a gyerekei. És azok a nők, akiknek azóta udvarol. Mert erről is vannak híreim” – mondta a lapnak.

A férfi kapcsán alig egy évvel ezelőtt már jelentek meg hasonló hírek. Akkor azonban Ferihegyen,  honfitársaitól csalt ki jelentős összegeket hazaútra. Állítólag ezért lakhelyelhagyási tilalom is érvényben van vele szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik