Belföld

Fidesz-MSZP-DK koalíció hozott zuglói kétharmadot

Városliget (Array)
Városliget (Array)
A Városliget megújításáért még a két ősellenség is összefog, bár a PM-es polgármesternek nem tetszik a hirtelen jópofizás. Karácsony Gergely vonai méretűt vétózhat.

Határozatban állt ki a zuglói képviselő-testület a Liget Budapest projekt mellett csütörtökön és együtt kíván működni a Városliget Zrt.-vel a beruházás részleteinek megismerése, pozitív befolyásolása érdekében.

Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP) indítványa rögzítette, hogy a beruházásnak a városligeti építési szabályzat szerint, a parki funkciók fenntartásával és megújításával, a környezet minőségének javításával és a zöldfelületek növelésével kell megtörténnie. Utóbbit 65 százalékban határozta meg.

Szerepel a dokumentumban az is, hogy a beruházást meg kell ismertetni a lakossággal, ezért a Városliget Zrt.-vel közösen konzultációt folytatnak a zuglóiakkal. A képviselők rendszeres tájékoztatást kapnak a fejlesztési munkákról, különösen a lakosságot érintő korlátozásokról és kockázatokról.

Az MSZP 11 pontja

A politikus javaslatához az MSZP-Összefogás Zuglóért 11 pontos módosító indítványt nyújtott be, amiben közterület-rehabilitációs programhoz, az Egressy tér és a Pillangó park, valamint az Olof Palme ház felújításához, térfigyelő kamerák kihelyezéséhez kötötték a projekt támogatását.

A módosítókat is tartalmazó határozat végül a Fidesz-KDNP-s és az MSZP-Összefogás Zuglóért (azaz DK+Együtt) szavazataival többséget kapott, ellene voksolt a PM, az LMP, a Jobbik és a Civil Zugló. A testület felszólította Karácsony Gergely (PM) polgármestert, hogy kössön együttműködési megállapodást a Városliget Zrt.-vel május 31-ig.

A Fidesz örvend, a polgármester vétózik

A XIV. kerületi Fidesz-frakció csütörtök esti közleményében a józan ész győzelmeként értékelte a testület közel kétharmados döntését. Azt írták, ennek köszönhetően az önkormányzatnak érdemi beleszólása lehet a projekt megvalósulásába – írja az MTI.

Eközben a Facebook-oldalán Karácsony Gergely is reagált az árkokat betemető jobbos-balos szövetségre. “Nem találom a szavakat” – kezdődik reakciója, majd hozzáteszi, a kampányban nem erre szövetkeztek. A lényeg, hogy meg fogja vétózni a döntést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik