Belföld

Titokzatos zöld furgonnal szedik össze a külföldre szánt kutyákat

A Bors folyatatta a magyar kutyák külföldre szállítása körüli anomáliák feltárását. Korábban már beszámoltak róla, hogy Abonyi Mónika, a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány vezetője azt állította, hogy egy német kutyamenhely 300 eurót fizet az ottani hivataltól, ha feltölt egy helyet. Mivel Németországban kevés a kóbor kutya, Magyarországon szedik össze az ebeket, darabjukért az ügyeskedők minimum 100 ezrót kapnak. Egy szajoli benzinkóton a saját szemével látott egy teherautót, tele kutyákkal.

A lapnak most egy másik állatvédő, Pálmai Andrea, a Bogáncs kutyaotthon vezetője nyilatkozott. Elmondása szerint valóban van egy német partnerük, amely azonban hivatalos élőállat-transzport keretében szállít ebeket Németországba. A német partner csak a kutyák ivartalanításához és oltásaihoz járul hozzá, azt azonban ő sem tagadta, hogy ha olcsóbban meg tudják oldani a beavatkozásokat, a különbözet az ő hasznuk. Az állatvédő szerint a baj nem a legális menhelyekkel van:

Többen rárepültek a németországi kutyabefogadásra, és sajnos a menhelyek kiiktatásával illegálisan üzletelnek

-mondta el a napilapnak Pálmai Andrea, aki szerint ezek az ügyeskedők fedőalapítványokat hoznak létre működésükhöz. Tudomásuk szerint egy zöld furgon járja az országot, a kocsi oldalán mindössze az Állatvédelem felirat szerepel. Legutóbb egy vizslát és egy német juhászt tuszkoltak a járműbe, ők már valószínűleg külföldön vannak.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik