Belföld

Forgalomlassítással álltak ki a sztrájkoló tanárok mellett

A Stadionoktól a Ferenciek teréig vonultak a Magyar Szakszervezeti Szövetség közlekedési tagozatának tagjai. Délben a taxisok is csatlakoznak.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség közlekedési tagozata forgalomlassító demonstrációval csatlakozott a szerdára meghirdetett tanársztrájkhoz. Nyolc óra előtt Budapesten, a Stadionoknál mintegy 20 autóval gyülekeztek, innen a Kerepesi út-Rákóczi út-Blaha Lujza tér-Astoria útvonalon a Ferenciek teréig vonultak fel. A Ferenciekre érve a konvoj feloszlott.

Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke riporterünk kérdésére elmondta: nagyon sok visszajelzés érkezett arról, hogy a szakszervezetek különböző szolidaritási akciókkal készülnek a szerdai napra. Az érdekképviseleti vezető rövid videóinterjút adott a 24.hu-nak:

Reggel 8 óra után így indult el a menet:

És így haladt végig az Astorián:

A Magyar Taxisok Szakszervezete jelezte: ahogy a február 16-i pedagógustüntetés alkalmával, úgy most is a tanárok mellé állnak. Szerdán délben az Emberi Erőforrások Minisztériumának Alkotmány utcai székháza elé várják tagjaikat és szimpatizánsaikat, hogy ott közös dudálással adjanak hangot támogatásuknak. Az autóikra kék szalagot tűznek. Minden autóst várnak az ötperces akcióra, aki arra jár és egyetért a pedagógusok követeléseivel.

24.hu / Berecz Valter
24.hu / Berecz Valter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik