Belföld

Zaklatás, súlyos testi sértés, zaklatás – csak SMS-ből 1123-at küldött

sms-mobiltelefon(430x286)(1).jpg (mobiltelefon, )
sms-mobiltelefon(430x286)(1).jpg (mobiltelefon, )
A férfi nem tud érzelmeinek és indulatainak parancsolni.

A zalaegerszegi főügyész közleménye szerint a 45 éves férfit egyrészt zaklatás és más bűncselekmények miatt már 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélték. A próbaidő 2017. március 16. napján telt volna le. Egy másik ügyben pedig testi sértés bűntette miatt bocsátották 2 évre próbára. A próbaidő 2016. július 08. napján telt volna le.

Most azért emeltek ellene vádat, mert korábbi élettársát zaklatta. Miután kapcsolatuk megromlott, a nő elköltözött a közös lakásból, de a férfi  – noha az asszony ettől elzárkózott, és ezt többször közölte is,- rendszeresen kapcsolatba próbált vele lépni.

A férfi  2015. május 16.  és 2015. december 20. között többször személyesen is kereste munkahelyén és

összesen 9713 alkalommal indított forgalmazást, 8590 alkalommal kezdeményezett  hívást, és 1123  SMS-üzenetet küldött.Magatartásával a nő magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott. A férfi ezt azután is folytatta, hogy a bíróság végzésben kötelezte, tartózkodjon a kapcsolat felvételétől és kapcsolat tartásától. A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a férfi ellen zaklatás miatt emelt vádat, börtönbüntetés kiszabását és azt indítványozta, hogy a bíróság rendelje el korábbi, végrehajtásában felfüggesztett büntetése utólagos végrehajtását, próbára bocsátását szüntesse meg, és azon bűncselekmény miatt is szabjon ki büntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik