Belföld

Örökre rács mögött a magyarbánhegyesi családirtó

magyarbánhegyes (Array)
magyarbánhegyes (Array)
A férfi két embert agyonlőtt, kettőt megsebesített. Soha nem szabadulhat.

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki 2014-ben két embert lelőtt, kettőt pedig életveszélyesen megsebesített Magyarbánhegyesen. A vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. A táblabíróság előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a vésztői férfit. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 47 éves vésztői férfi két embert agyonlőtt, kettőt megsebesített 2014 májusában egy magyarbánhegyesi házban:  kislánya édesanyját, nagymamáját és akkori élettársaikat akarta megölni. A fiatal nő és édesanyjának párja élte túl a támadást. Mindezt végignézte a férfi négyéves kislánya. A történtek után a lövöldöző elvitte a gyereket, átadta őt volt párjának, ahogy a fegyvert is, amelyet az asszony bedobott a Kettős-Körösbe. A nőt bűnpártolással gyanúsították meg. a.

 A már többször büntetett férfi 2005-ben ismerkedett meg későbbi élettársával, akitől négy év múlva kislánya született. Kapcsolatuk megromlott, a vádlott többször bántalmazta az asszonyt, aki emiatt 2014-ben gyermekükkel együtt hazaköltözött édesanyjához a Békés megyei Magyarbánhegyesre. A férfi azonban erőszakkal magához vette a kislányt, ezért az anya gyermekelhelyezési pert indított. A nő közben újból szorosabb kapcsolatba került korábbi barátjával, aki már Németországban élt. A vádlott attól félt, hogy ha a bíróság a kislányt az édesanyjánál helyezi el, akkor külföldre költöznek. A férfi a korábbi élettársát és a nő barátját is megfenyegette, hogy megöli őket. A gyermekelhelyezési per miatt 2014. május 15-én a szülők és a nagyszülők is pszichológiai vizsgálaton vettek részt Szegeden. Miután visszatértek Magyarbánhegyesre, a vádlott magához vett egy korábban illegálisan vásárolt 9 milliméteres pisztolyt és kilenc lőszert, majd bement a házba, ahol korábbi élettársa lakott. Ekkor támadt rájuk.

Korábbi sajtóértesülések szerint a lövöldöző néhány hónappal később öngyilkosságot kísérelt meg, amikor átvitték a rendőrségre kihallgatásra. Pár percre hagyták csak egyedül, ám ezalatt ruháiból kötelet sodort és felakasztotta magát. Az utolsó pillanatban vágták le és élesztették újra.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik