Belföld

Rétvári a szerdai sztrájkról: „Aki dolgozik, annak jár fizetés, aki nem dolgozik, annak nem”

Rétvári Bence úgy véli, hogy a sztrájkoló tanároknak nem jár fizetés.

Huszonhárom százalékos többletforrás menne az oktatásba jövő évtől, Rétvári Bence szerint kevesebb lesz az adminisztráció a diákok hiányzásakor és a tankönyvfejlesztésbe is több pedagógust vonnának be.

Az Emmi államtitkára arról is beszélt, hogy a kerekasztalon a szerdai sztrájk nem került szóba.


Megírtuk korábban, hogy sem a PSZ, sem a PDSZ, sem a Civil Közoktatási Platform nem ment el, Palkovics oktatási államtitkár sérelmezte is ezt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt javasolja, hogy az állami köznevelési intézményekben a nevelési-oktatási munkát segítő, nem pedagógus végzettségű dolgozók számára az idén két alkalommal 35 ezer forintos pluszjuttatás járjon, közölte Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár a köznevelési kerekasztal keddi budapesti ülése után.

Sipos Imre az MTI kérdésére azt mondta: ezek a dolgozók július 15-i és december 15-i dátummal számíthatnak majd a pluszjuttatásra.

A helyettes államtitkár hozzátette: azt is javasolják, hogy ez a kör 2017. január 1-jével 10 százalékos béremelést kapjon. Ebből 7 százalék általános emelés lenne mindenki számára, a fennmaradó 3 százalékról pedig az intézményvezetők döntenének. A tárca javaslata legalább 15 ezer embert érint.

Az előterjesztést a köznevelési kerekasztal résztvevői támogatták.

Kép és infó: Kaufmann Balázs, 24.hu

Olvasói sztorik