Belföld

Kórházi betegektől lopott egy lány Debrecenben

Nyolc embert lopott meg.

A rendőrök elfogtak egy 22 éves lányt, aki a megalapozott gyanú szerint nyolc beteget lopott meg debreceni egészségügyi intézményekben. A nyomozás adatai szerint április elsején, délelőtt 9 óra körül a Bethlen utcai rendelőben kezdett beszélgetni egy 62 éves nővel, majd elterelte e figyelmét és kivette a táskájából a mobilját és több ezer forintját, majd elhagyta a helyszínt. Aznap délután ismét akcióba lendült és a Bartók Béla úti kórházban portyázott. Az egyik kórteremben kifigyelt egy beteget,  elemelte hátizsákját a benne lévő laptoppal, amíg a férfi kiment a mosdóba. Ezután egy másik kórteremben fekvő nő szatyrát szakította ki, hogy megszerezze a pénztárcáját, majd az egyik nyitva hagyott öltözőből három beteg értéktárgyait vette el és pakolta bele a lopott táskába. Már éppen távozott volna, amikor a kórházi dolgozóknak gyanús lett és visszatartották, míg megérkeztek a a rendőrök.

kórházi lopás 2Fotó: police.hu

A lány beismerő vallomást tett. Kiderült, hogy ő fosztott ki egy debreceni kórház kórtermében egy  87 éves beteget, miközben aludt. A telefonját vette el. Helyszíni kihallgatásán elmondta azt is, hogy 2015. szeptember 24-én Debrecen, Nagyerdei körúton lévő kórházban is hasonló módon jutott hozzá egy mobilhoz.

A tolvaj ellen lopás és kifosztás miatt indult eljárás – derül ki a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik