Belföld

Falbontással pakolt ki trafikokat a betörőbanda – Videón az egyik “akciójuk”

Falakat ütöttek, tetőt bontottak, ha kellett, egyszerre többet is. Három megyében "turnéztak".

“Falbontó”  betörőbanda tagjait kapták el a békési és a szabolcsi rendőrök, akik tucatnyi dohányboltot vettek célba. Az ügy részleteiről hétfőn, sajtótájékoztatón számolt be a rendőrség.

Eszerint a tolvajok 2015 március és 2016 február között törtek be tizenegy, egyébként szabolcsi dohányboltba. Éjszaka illetve hajnalban mentek lopni, méghozzá úgy, hogy kibontották a kiszemelt üzlet falát, olykor meg a tetőt. Pénzt és dohányt vittek el, összesen több mint 10 millió forint értékben. A kár pedig, amit okoztak csaknem 1,6 forintra rúg. Három kísérletük kudarcba fulladt.

Valahogy így nézett ki mindez a gyakorlatban:

falbontó betörők 2Fotó: police.hu

Szeghalmon március elején “dupla falbontásra”vállalkoztak: kibontották egy áruház falát, majd miután bejutottak az épületbe, az elkülönített helyen működő dohányboltba mentek be úgy, hogy a gipszkarton válaszfalat is átütötték. Ezúttal is dohányáruval és pénzzel léptek le a helyszínről, csaknem egymillió forint értékben.

Orosházán szintén egy nemzeti dohányboltba törtek be két nappal később. A tettesek az épület tetejét és falát bontották meg, cigarettát és energiaitalt készültek elvinni. De megzavarták őket, így a zsákmányt a tetőn hagyták és elmenekültek.

A szabolcsi és békési nyomozók arra a következtetésre jutottak, hogy a betöréseket feltehetően ugyanaz a banda követte el. Az  adatgyűjtést és a beszerzett információk  elemzése után a tolvajokat március 8-án hajnalban fogták el a Szeghalomról kivezető 47-es számú főúton, miközben épp Orosházáról menekültek.Kiderült, hogy a csapat – egy 52, egy 41 éves, egy 30 éves férfi és a 20 éves fiú – Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Heves és Békés megye területén követett el bűncselekményeket. Az ügyeket egyesítették, a szabolcsi rendőrök nyomoznak.

Olvasói sztorik