Belföld

Itt van a nyár, elbúcsúzik a nyár

Álomidő lesz vasárnap, ha a szél is hagyja, de aztán az igazi szeszélyes tavasz is beköszön.

Károkat is okozott a kellemesnek induló szombati napon a bikaerős szél, na erre vasárnap nem mindenhol kell már számítani, ellenben szabályos áprilisi kánikula várható – írja a Kiderül.

Vasárnap reggel 8-14 fok között szóródtak a hőmérsékletek, amik aztán nappal 25-28 fokig is felkúsznak majd. A legmelegebb az Alföldön lesz. Szűrt napfényt kapunk a fátyolfelhők miatt, estére érkezhetnek meg az első záporok a Fertő környékére. Viharos szél még a Kaposvár-Kecskemét- Debrecen vonaltól északra fordulhat elő.

A hétfő már borúsabban indul 10-13 fokkal, szórványos záporokkal, főleg északon. Nappal a borult Dunántúlon alig emelkedik a hőmérséklet, 15 fok várható, míg ahol sütni fog a nap, ott 19-23 fok is lehet, és továbbra is eshet az eső, főleg északkeleten.

A kedd 7-9 fok környékén indul, majd 18-19 fokos maximumok lehetnek nappal. Szórványos eső továbbra is lehet, de már a napsütés fog dominálni. Napos marad a hét további része is, ellenben lehűl az idő, már nem lesz 20 fok se nappal és csípősek lesznek az éjszakák.

Az aktuális időjárásért keresd a www.kikerül.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik