Belföld

Újabb fideszes offshore-szál

Belize-ben,a Seychelle-szigeteken és Cipruson bejegyzett cégek a tulajdonostársak Kerényi János fideszes képviselő feleségének és fiának több cégében is – írja az Index.

Kerényi János a Fidesz közép-magyarországi regionális igazgatója és országgyűlési képviselője. Az ő körzetébe tartozik többek között Kecskemét is, ahol 2014-ig az a Horváth Zsolt volt a párt egyik parlamenti honatyája, aki saját névvel bukkant fel a Mossack Fonseca panamai offshore-paradicsomból kiszivárgott adatai között.

A regionális igazgató nem tagadta, hogy az offshore hátterű cégek családtagjaihoz kötődnek, és mint mondta, soha nem is csináltak titkot belőle. Olyannyira nem, hogy a felesége által vezetett budapesti vendéglátó cég adatai benne vannak a felesége vagyonnyilatkozatában is.

A cégeket nem azért alapították, hogy adóelkerüléssel vegyenek ki pénzt a vállalkozásokból. Ezt bizonyítja, hogy bár a szocialista kormányok alatt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek ellene, az adóhatóság mindent rendben talált – mondta Kerényi az Indexnek.

Kerényi szerint viszont az offshore cégek alapítása nem volt és most sem tilos Magyarországon, ezért furcsa, hogy most ekkora kampány indult az ügyben. További részletek itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik