Belföld

Kiürítési gyakorlat a Groupama Arénában – Diákok jelentkezését várják

Több ezer diák bevonásával nagyszabású kiürítési gyakorlatot tart a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Ferencvárosi Torna Club Zrt. Groupama Arénájában április 26-án. A programsorozat 15 óra 30 perckor kezdődik és 17 óra 25 percig tart. A létesítmény befogadóképessége lehetővé teszi, hogy a gyakorlaton az ország bármely pontjáról érkező közösségi szolgálatos diákot fogadni tudjanak.

A katasztrófavédelem szerint az esemény kettős célt szolgál: egyrészt 2013 óta jogszabály írja elő, hogy csak az a középiskolás diák érettségizhet, aki ötvenórányi közösségi szolgálatot teljesített. Ezt az időt a tanulók a katasztrófavédelemnél is eltölthetik, közben megismerkedhetnek a testület munkájával, valamint a biztonságos életvitelhez szükséges ismereteket is szerezhetnek. Az esemény másik célja a tömegrendezvények biztonságos lebonyolítása, ezt gyakorolják a résztvevők az áprilisi kiürítésen.

Az esemény kapcsán a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtökön a  Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolájában tartott figyelemfelhívó tájékoztatót. Csepregi Péter tűzoltó alezredestől, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelőjétől a tanulók azt is megtudhatták, hogy a regisztráló fiatalok egy kiemelten fontos, ugyanakkor szórakoztató programsorozat keretében teljesíthetik a közösségi szolgálat néhány óráját. Annak érdekében, hogy a gyakorlat előtti órák hasznosan teljenek, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság több programmal segíti az érdeklődők oktatását. Statikus bemutatók, tömegrendezvények kiürítési tervének ismertetése, valamint az Országos Mentőszolgálat újraélesztési gyakorlata, amelyre száz fő bevonását szervezi, valamint egy katonai bemutató is színesíti a programot. A mentőszervezetek bemutatóin kívül a szerencsés diákok a Ferencvárosi Torna Club focistáival vehetnek részt egy bemutató edzésen. A rendezvényen fellép a Wellhello együttes.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2016. április 19-ig lehet ITT.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik