Belföld

65 százalék kedvezménnyel jutott belvárosi ingatlanhoz Pintér volt üzlettársa

Az erre vonatkozó iratok a Rogán Antal és Juhász Péter közti személyiségi jogi perben kerültek elő.

Pintér Sándor belügyminiszter egykori cégtársa, Rack László jelentős kedvezményekkel jutott önkormányzati ingatlanokhoz a belvárosban – tárta fel az Átlátszó. Az oknyomozó portál két újabb, Szerb utcai ingatlanra bukkant, amelyeket 65 százalékos kedvezménnyel szerezhetett meg a vállalkozó.

Az erre vonatkozó adatokra azokban a dokumentumokban bukkantak, amelyeket a rendőrség adott át a bíróságnak a Rogán Antal volt kerületi polgármester és Juhász Péter, az Együtt képviselője között zajló személyiségi jogi perben.

Az iratok tanúsága szerint Rack 2006 októberében, a Rogán Antalnak sikert hozó önkormányzati választások után alig néhány héttel egy 206 és egy 115 négyzetméteres ingatlant vásárolhatott meg összesen bruttó 40,6 millió forintért. Ezek azóta is a tulajdonában vannak. Az ingatlanok forgalmi árát 96,7 millió forintra becsülték.

Az adatok az V. kerületi ingatlanügyek miatt, hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen eljáró rendőrségnél lévő táblázatból valók. A dokumentum megjegyzés rovatában egyébként az engedményt az egyösszegű vételárfizetéssel, valamint a helyiség saját kialakításával indokolják.

Az ingatlan bérlője az eladás előtt a Gastrostarlight Kft. volt, amelynek 2004-től a 2011-es felszámolásig Rack László volt az egyetlen tagja. A kft. egyszerűsített felszámolással, vagyon nélkül szűnt meg, ellene korábban számos végrehajtás indult, egyebek mellett az adóhatóság kérelmére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik