Belföld

Színpadra vitték Kun-Mediátor Marcsika történetét

Dobrai-Sandorne(4)(650x433).jpg (Array)
Dobrai-Sandorne(4)(650x433).jpg (Array)

Egy amatőr színtársulat színpadra vitte a hírhedté vált csaló, Kun-Mediátor Marcsika történetét, aki Belizi Marankaként szerepel a darabban, amely Gigantikus Galaktikus Örület névet fut. A Györffy István Katolikus Általános Iskola Györffy Színtársulatának tagjai hónapokig készültek titokban – írja a szoljon.hu.

A társulat tagjai között vannak szülők, pedagógusok, diákok, orvosok, karbantartó, kamionos, vállalkozó. A jelenetekben Morgó törpeként láthattuk dr. Kapusi Lajos traumatológus főorvost, a Kátai Gábor Kórház orvos igazgatóját is.

“Rengeteg kapunk mi is ettől az egésztől. A depressziót nem ismerjük, mi mindig nevetünk. Segítjük, támogatjuk egymást. Sajnálatos karcagi aktualitásokat is feldolgozunk, a „Marcsika-ügyben” például Belizi Marankaként én jelentem meg testőrök kíséretében, s adtam elő a törpéknek az általa ígérteket” – mondta a lapnak  Szakályné Kollát Emese tanítónő, aki az azóta is bujkáló csaló brókernő bőrébe bújik.

Mint ismert, Dobrai Sándorné jelenleg is szökésben van, korábban Karcagon arról suttogtak, hogy Mexikóban bujkálhat a hatóságok elől, az Interpol körözési listáján még mindig szerepel. A Kun-Mediátor hivatalosan utazási iroda volt, de betéteket is gyűjtött, amire szokatlanul magas, húszszázalékos kamatot ígért. A cég a piramisjátékra hasonlító módszerrel 10 milliárd forintot meghaladó kárt okozhatott, de egyes becslések a 20 milliárdos kárértéket sem tartják kizártnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik