Belföld

Rendőrkézen a magyar és afgán embercsempészek – Videó

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály beosztottjai március 31-én két autó sofőrjét és utasait ellenőrizték az M1-es autópályán. A kocsikat vezető két 44 éves budapesti lakos összesen nyolc afgán állampolgárt szállított utasként – számolt a police.hu.

Az ellenőrzéskor a járőrök megállapították, hogy a külföldiek nem rendelkeztek a  beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. Az intézkedők a gépjárművek vezetőit és az utasokat is a helyszínen elfogták és további elszámoltatásra a megyei rendőr-főkapitányságra előállították. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályán a két magyar sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Telefon, valuta, őrizet

A büntetőeljárásban felmerült információk alapján a nyomozók megállapították, hogy szervezőként további három személy is érintett az ügyben. Április 13-án 10 óra 30 perckor Budapest egyik bárjában egy 28 éves afgán férfit, míg egy órával később egy 58 éves magyar nőt és a társaságában tartózkodó 25 éves afgán férfit lakóhelyükön fogtak el. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás alkalmával a nyomozók több mobiltelefont és több ezer valutát foglaltak le. A rendőrök mindhárom személyt előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik